Sandra

Zolang ik mij kan herinneren ben ik nieuwsgierig en wil ik dingen begrijpen. Vooral het gedrag van mijzelf en van anderen trok mijn aandacht. Waarom doe ik wat ik doe en waar brengt het mij? En hoe zit dat bij anderen?

In 2008 ben ik daarom gestart met de 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeute bij het Internationaal Holistisch Centrum/Loek Knippels Academie (IHC/LKA). Een opleiding waar veel ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling en waar ik antwoorden vond op mijn vragen wie ik ben en waarom ik de dingen doe, op mijn manier. Ik heb daar als het ware mijzelf ontmoet.
Na de eerste twee jaar heb ik mijn diploma ‘Holistisch Coach’ behaald. De laatste twee jaar waren meer gericht op de verschillende therapievormen en rondde ik af met het diploma ‘Psychosociaal Therapeute’. Na het behalen van dat diploma heb ik mij verdiept in de hulpverlening voor slachtoffers van seksueel misbruik. Ik volgde daar een training voor bij Margreet Krottje van Tebéyo.

In 2010 ben ik mijn praktijk gestart waar ik nog steeds met plezier mensen ontmoet met wie ik een stukje meeloop, op weg naar antwoorden op vragen, op weg naar een ontmoeting met zichzelf.

Sinds 2013 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging FAGT en ben ik erkend HBO Registertherapeute. Om deze erkenning te behouden volg ik jaarlijks bijscholingen op mijn vakgebied en op het gebied van psychosociale en medische basiskennis. Het fijne aan de beroepsvereniging is dat ik zo in gesprek blijf met collega’s en op de hoogte blijf van ontwikkelingen die van belang zijn op mijn vakgebied.

In 2020 heb ik mijn 3-jarige opleiding  VoetreflexPlus afgerond bij Total Health. Naast gesprekken werk ik graag met voetreflex-massage. Mijn ervaring is dat ontspanning, zonder praten of denken, ook kan zorgen voor inzicht. Op deze manier kan het lichaam loslaten wat zich in de loop van de tijd heeft vastgezet door spanning.
In 2021 heb ik de opleiding tot EMDR-therapeute afgerond.

Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid, contact, humor, creativiteit, intuïtie en liefde. Dit neem ik mee in mijn werk als therapeut.

Opleidingen

  • 2020: EMDR – aangesloten bij EMDR therapeuten Nederland
  • 2016-2020: VoetreflexPlus bij Total Health Academy
  • 2015-2016: Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis bij de Energieschool
  • 2014: Verdieping hulpverlening seksueel misbruik bij Tebéyo
  • 2010-2012: Psychosociaal Therapeute bij IHC/LKA
  • 2008-2010: Holistisch Coach bij IHC/LKA

Jaarlijks volg ik bijscholingen op het gebied van medische & psychosociale basiskennis, BHV en EMDR
Voordat ik aan de Loek Knippels Academie ben gaan studeren heb ik mij sinds 2004 gevormd door het volgen van cursussen op het gebied van bewustwording.